|
Forum Żeglarskie Róży Wiatrów żeglarstwo, rejsy, obozy, szanty i co tam jeszcze żeglarskie
|
| Ogłoszenie |
Nasze forum żeglarskie zawiera takie tematy jak: żeglarstwo, rejsy, jachty, obozy żeglarskie, szkolenia na stopnie żeglarskie itp.
|
|
Wspomnienia z nauki |
| Autor |
Wiadomość |
Rysiu
Różowy Junior
|
Wysłany: 2009-04-14, 18:29 Wspomnienia z nauki
|
|
|
Mam pomysł, może tutaj moglibyśmy zamieszczać wspomnienia z tego jak przebiegała nasza nauka żeglarstwa. Ja zaczynam
W 2006 pojechałem na szkolenie do Węgorzewa. Tata żeglarz z zawodu, więc jak to syn miałby być bez patentu? Ano właśnie nie mógłby, dlatego pojechałem. Z początku byłem wielce rozentuzjazmowany, w końcu przecież nauczę się sterować jachtem, nie?
W drugi dzień zaczęła się nauka, węzły (ratowniczy, kotwiczny itp.) podstawy teoretyczne i tak dalej, słuchając tego mój entuzjazm troszkę opadł, ale nie na długo, bo kiedy wypłynęliśmy znów wzrósł, i utrzymał się na takim poziomie, aż do końca obozu. Nie zmniejszyły go nawet liczne tróje z kartkówek, przydługie wykłady, bo największą frajdą było pływanie. Wieczory oczywiście z kumplami spędzaliśmy na czytaniu podręcznika, ale nagroda miała być wielka, i warto było poświęcić troszkę czasu.
Wreszcie nadszedł egzamin a z nim ściąganie, muszę przyznać święty nie byłem, ale zdecydowaną większość napisałem sam. Z egzaminu dostałem same 4 więc byłem zadowolony.
Na szkoleniu poznałem jednego przyjaciela, choć mieszka na drugim końcu Polski utrzymujemy ze sobą kontakt do dziś.
Podsumowując decyzja o uczestnictwie w kursie była bardzo trafiona i nie żałuję tych dni, choć nie obyło się bez strat w postaci komórki i okularów, które pewnie do dziś leżą na głębokości kilku metrów pod keją.
|
|
|
|
 |
Paulina
Różowy V.I.P

|
Wysłany: 2009-04-14, 18:43
|
|
|
Mnie się aż ciśnie na usta coś co sama usłyszałam po tym jak komórka wypadła mi z kieszeni (nie wiedziałam, że mam ją w bluzie, myślałam, że została na jachcie) przy wchodzeniu na keję "Komórki pływać jeszcze nie potrafią" Na szczęście moja była na tyle ambitna, żeby nie wpaść do wody, a zatrzymać się na krawędzi kei. |
_________________ "...Trzeba żeglować, żeby żyć. Czuwaj Ahoj kurs- dzień..." |
| Ostatnio zmieniony przez Paulina 2009-04-14, 18:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
obozy żeglarskie znajdziesz na stronie: obozy żeglarskie , jeśli chcesz jechać na inne obozy młodzieżowe to sprawdź: obozy młodzieżowe ; najnowsze wieści o żeglarskim ośrodku szkoleniowym znajdziesz w blogu. Uczestników tego forum najczęściej znajdziesz na imprezach: rejsy po mazurach ; szkoleniowy obóz żeglarski ; szkolenie żeglarskie na rejsie. Dołącz do nas! |